Почивка в Украинските Карпати

Почивка в Украинските Карпати

Украинските Карпати предлагат красиви заснежени ски писти и уютни и комфортни хотели. Стаите са оборудвани с камини, а в ресторантите се предлага тяхното прословуто греяно вино, което те отпуска след карането на ски през деня. Всяка година от ноември до април, хиляди туристи пристигат тук търсещи нови вълнуващи преживявания изпълнени с много адреналин и богат ски живот.
Макар и по-малко известно, но през лятото тези места могат да бъдат много по-красиви и интересни отколкото през студената снежна зима. Огромните мълчаливи Карпатски великани като че ли оживяват, отърсвайки се от снежната пелена и живописната природа, огряна от лятното слънце, изпълнена с аромати на бор, ела и чиста изворна вода, ви омайва както никъде другаде. Особено прекрасно по това време е в околностите на с. Пилипец обл. Межигорщине.
До там се стига доста лесно. С влак от Киев се пътува около осем часа, но можете да стигнете до с. Воловце, което е най-близо до комплекса Пилипец и кола или автобус, от която и да е точка на Украйна. Заслужава си пътуването, заради изключително чистия въздух и прекрасната гледка към Карпатските върхове.
Почивката Ви ще бъде изключително приятна и комфортна, ако отседнете в х. Магура. Който си е мечтал за чист въздух, здрав сън, вечерни събирания пред камината или сам да изследва неизвестни пътеки и върхове в планината е намерил това свое мечтано място. Хотелският комплекс Магура предлага много добро съчетание на прекрасна природа с комфортна обстановка. Той се намира на височина по-вече от 1000м. над морското равнище, в тихата Монковая долина, намираща се в склоновете на планината Гемба. Само 15км. го делят от железопътната гара „Воловец“. Никой не остава равнодушен от прекрасните пейзажи на Белянските Татри и чистите и студени води на река Плошанка. Именно тук цари атмосфера на покой и красота.