Хотели за настаняване в Слънчев Бряг

Хотели за настаняване в Слънчев Бряг

Разположен на територията на Община Несебър, Слънчев бряг е курорт в България, намиращ се между северната и южната част на черноморското крайбрежие.

Най- близкото международно летище е в Бургас и се намира на 27 км. От Слънчев бряг.

Слънчев бряг е много популярна дестинация за туристите от Русия, Скандинавските държави и Англия. Много често хотелите предлагат ALL inclusive пакети за почивка и ваканция, от които се възползвт предимно възрастни двойки.

По последни данни, на територията на Слънчев бряг са разположени повече от 300 хотела, с различна категория – от три звезди, до 5 звезди. Курортът изобилства от заведения за развлечение, хранене и нощен живот. Част от атракциите на курорта е и най-големият воден парк на Балканския полуостров – „Аква Парк“. За пълноценната почивка на своите гости, хотелите предлагат пълен набор от удобства – ресторанти, нощни барове, открити и закрити басейни, паркове и озелени градини, спортни площадки, СПА зони и салони за красота. Посетителите на курорта, с влечение към спорта биха могли да се възползват от голям брой тенискортове, игрища за волейбол и баскетбол, миниголф, велосипеди. Не по-малко популярни и търсени от туристите са и водните спортове, богато разнообразие от които туристите могат да открият на плажната ивица на Слънчев бряг. Начинаещи или напреднали, с нужда от учител за спорта или самостоятелно използване на съораженията, всеки почиващ може да се наслади на платноходни лодки, гребни лодки, водни колелета, водни ски, сърф, кайт, воден парашут и много други. Слънчев бряг има създадена и конна база с добри инструктори по езда, както и добре обяздени коне.

За разкриването на богатото разнообразие от паметници на културата и интересни туристически маршрути в близост, туроператорксите агенции организират екскурзии по земя, море и въздух.

Бурното инфраструктурно и хотелско развитие на Слънчев бряг го превръщат в най-големият курорт на българското Черноморие. По последна информация, Слънчев бряг разполага с над 400 000 легла, от легловата база на хотелите. Границата между южната част на курорта и новата част гр. Несебър е размита и двата курорта почти не са отделени един от друг.

За най-изгодните предложения за почивка в курорта Слънчев бряг вижте тук.