На почивка в село Старо Стефаново

На почивка в село Старо Стефаново

Може би вече сте се убедили, че лятната ваканция е едно много полезно и разтоварващо занимание, а дестинациите, които си заслужава да посетите са доста на брой. Географското разположение на България е наистина чудесно, като с толкова малка територия можем да се похвалим с толкова много природни богатства и красоти.

Едно от малко известните, но изключително красиви села е Старо Стефаново. То се намира на 20 км. от Ловеч и е сравнително малко със своите 91 жители. Ако все още не сте посещавали този регион наистина си заслужава да го направите. Привържениците на така наречения селски туризъм не са никак малко, а това селце е едно уникално място. Малко известен факт е, че там се снимат доста български, а и холивудски филми. Природата е изумителна, а преди около 20 години Старо Стефаново беше обявено за архитектурен резерват, но хората продължават да живеят там и да реставрират уникалните къщи и постройки. Освен прекрасната смесена гора и неописуемите гледки, там има 110 паметника на културата, които са доста стари и интересни за разглеждане. Древни църкви, чешми, къщи – всичко там е запазено до ден днешен, а гледките наистина ще Ви впечатлят.

Село Старо Стефаново е едно чудесно кътче, в което да прекарате лятната си ваканция и да изкарате няколко незабравими дена. Ако сте фен на природните и древните забележителности – това място е за Вас. Там също има 1300-годишно дърво цер, което също е интересна дестинация за туристите. Лятото не е сезон само за море, а си заслужава да посетите някой места, за които дори не подозирате, но са толкова красиви, че ще ги запомните завинаги.
Смиките са взети от ludetini2.blogspot.com/