Отдайте се на луксозна почивка в Арбанаси

Отдайте се на луксозна почивка в Арбанаси

Започнахте ли с плановете за отпуската си? Ако все още не сте, то помислете сериозно къде искате да почивате, защото лятото се свърза предимно с морето, но има много други места, които си заслужава да посетите. Едно от тях безспорно е старинното село Арбанаси, което съчетава в себе си древната архитектура и лукс, който е достоен дори за най-претенциозните клиенти.

Арбанаси е сравнително малко селце, с постоянно население от 310 души, като е много близо до старата столица Велико Търново. Колкото и да обикаляте морските курорти, никога няма да намерите място като Арбанаси. Селцето е запазило къщи, които са пример за нашата история и са построени по древен стил, но за сметка на това разполагат с изключително модерно оборудване и просторни живописни гледки. В селцето има около 20 хотела, като всичките ще задоволят нуждите Ви. Цените са малко над средните за страната, но си заслужава да разпуснете поне една седмица на подобно място. Все пак отпуската е именно за почивка, а в Арбанаси това ще бъде незабравимо изживяване и ще отдъхнете със стил. Ако мислите, че подобна ваканция ще Ви излезе прекалено скъпо се лъжете. Заведенията предлагат своите специалитети на нормални цени, като качеството на кухните е на много високо ниво, а майсторите готвачи наистина си разбират от работата. Спа центрове и забавления също не липсват, като всеки сам може да избере какво да прави. За ценителите на природата и древните неща има манастири, които няма как да пропуснете .

Ако това не Ви допада и искате спокойствие без да се занимавате с нищо, трябва да знаете, че има много голяма морава, където спокойно можете да направите семеен излет или нещо от този род. Арбанаси е наистина едно чудесно място, което си заслужава да посетите и да се насладите на невероятното съчетание межу природа и лукс.