Лято на южното Черноморие

Лято на южното Черноморие

Лятото на българското Черноморие можем да разгледаме много природни и културни забележителности и да посетим интересни събития и мероприятия. В разгара на сезона в Поморие, Бургас и Слънчев Бряг благодарение на отдаваните коли под наем, туристите могат да се насладят на забавления от всякакъв характер – музикални програми, фестивали, лятно кино, музеи, както и нощни заведения, приятни плажни барове и ресторанти на метри от морето, както и интересни екскурзии.

Въпреки че хората отиват на Черноморието предимно заради водата, плажа, хубавото време и лятното слънце, не е за пренебрегване и културната програма, която предлага България през този сезон, особено, ако разполагате с кола под наем или сте планирали да се възползвате от услугите на rent a car агенциите по морето.

В Бургас например бихте могли да посетите няколко културни средища, част от които са Къщата-музей „Петя Дубарова”, Археологическа, Природонаучна и Историческа Експозиция. Напълно достъпни от понеделник до петък в работно време, всеки посетител на град Бургас може да си подари тази културна обиколка.

Решите ли да почивате в Бургас, можете да посетите и Летния Театър, или Открита сцена „Охлюва” (предлагаща всяка година безплатно лятно кино), които са с богата и разнообразна програма през време на сезона. Не е за изпускане и традиционно силният фестивал “Spirit Of Burgas”, провеждащ се на плажа в Бургас от 2008 година насам, утвърдил се като един от най-престижните музикални фестивали в Европа.

В Поморие в последните години е подходящо място за спа и уелнес туризъм, заради благоприятните климатични условия. Градът е известен с археологическите находки, които се намират близо до него. Разбира се, ако не почивате в Поморие и искате да ги посетите може да се възползвате от предлаганите автомобили под наем, известни още и като rent a car услуги, ако сте отишли на море без собствен автомобил.

Слънчев Бряг се слави като курорт, в който забавленията никога не стихват. Намиращ се на 32 км северно от Бургас с голямо разнообразие от над 200 хотела и хиляди заведения, този курорт е подходящ за весела ваканция с колеги и приятели. Плажната ивица е с дължина 8 км, а в близост до курорта се намира курортното селище Свети Влас. Друга забележителност е биосферният резерват „Камчия”, разположен в близост до Елените. Местността е изключително красива и можем да видим повече от 200 вида птици и други.

При всички положения, ако почивате по Южното Черноморие си заслужава да отделите малко време и за път и култура, а не само за обичайните плаж и море, защото вашата почивка би била по-ползотворна, ако е разнообразна и наситена с атрактивни емоции, а какъв по добър начин да не губите нито секунда от използване на коли под наем.