Море, пясък, слънце. Бодрум и неговите безброй плажове и заливи

Море, пясък, слънце. Бодрум и неговите безброй плажове и заливи

Ако искаш да научиш повече за зашеметяващите плажове и заливи на най-популярната дестинация за лятна почивка в Турция, продължи да четеш тук. С живописни крайбрежни селца, великолепни плажове и девствени заливи, заобиколени от зелени гори, Бодрум е същински рай! Всъщност чистото великолепие на плажовете в Бодрум отдавна е обект на стихове и песни. И въпреки нарастването на туризма през последните години, Бодрум все още предлага спокойни, недокоснати заливи заедно с оживени плажове, пъстър нощен живот и оживени ресторанти и кафенета. Потопи се в една мечта – наслади се на плажовете със Син флаг, разходи се по улици с аромат на мандарини и открий историческите забележителности на този 3000-годишен град.

Заобиколен от великолепна природа, заливът Cennet, в Golturkbuku, вероятно е един от най известните заливи на Бодрум. През уикендите може да стане малко претъпкан, така че, ако предпочиташ по-спокойно изживяване, посети го през седмицата.

Плажът Гюмбет е близо до центъра на Бодрум – на около един километър. Може да стигнеш до този плаж пеша, с велосипед или с обществен транспорт. Плажът е със Син флаг като е както с пясък, така и с камъчета, а поради близостта му до центъра има множество рибни ресторанти по цялата ивица.

Потопи се в ароматите на мандариновите дървета … плажът Bitez, известен още като Bitez Yalısı е заобиколен от толкова много! Плажът е със Син флаг и е на около осем километра от Бодрум. Популярността му нарасна през последните години, така че, за да избегнеш тълпите, посети през седмицата или сутрин. За уникална лятна ваканция в Бодрум, която включва плуване в кристално чисти води, Битез е топ място в списъка.

С хиляди нюанси на синьото, Аквариум Бей взима името си от уникалните си характеристики. Разположен между Битез и Гюмбет, заливът Аквариум е една от най-популярните спирки за обиколки с лодки, главно поради богатия си подводен свят.

Плаж Яхши в Ортакент. Отличаващи се с тюркоазени води, аромат на мандарина и голямо разнообразие от храни и напитки, тези плажове със Син флаг са сред най-популярните в Бодрум. По-специално плажът Яхши е предпочитана дестинация за водни спортове.

Заливът Аспат, между Ortakent и Akyarlar, е защитена природна зона. Това е сред най-красивите пешеходни маршрути в Бодрум, включващ и историческия замък Чифит. Посетителите могат да подкарат кану, да се отпуснат под палми и да се потопят в хладното море.

Живописният град Гюмюшлюк има заслужена репутация като център на изкуствата. Има художествени работилници, както и пазари с щандове за ръчно изработени бижута, картини и скулптури. Докато плажът е каменист, морето е чисто и Гюмюшлюк има уникално предимство сред плажовете на Бодрум със своето спокойствие и красота.

Бодрум е рай за водни спортове като гмуркане, уиндсърф, ветроходство, парасейлинг и водни ски. Полуостровът е дом на огромно разнообразие от средиземноморски подводни видове и има места за гмуркане, подходящи за всякакъв опит. Сред най-популярните са Големият риф, Малкият риф, остров Орак, Курт Бурну, пещерата Деликли, залив Пасоз и залив Пойраз. В залива Paзoz има и три корабокрушения, което го прави особено привлекателен за гмуркане. Начинаещите могат да посещават гмуркащи програми, а за по-опитни водолази са на разположение водолазни уроци.