СПА почивка с Лековитата Огняновка Вода

СПА почивка с Лековитата Огняновка Вода

Огняново е селце в югозападна България, малко известно на повечето от нас, но добре познато на любителите на СПА почивките. Село Огняново се намира в близост до границата с Гърция и само на 40 км от Банско.
Очарованието на това райско кътче се крие в спокойствието и красивата му природа – Огняново е разположено между планините Славянка, Родопи, Стъргач и Пирин, на част от долината на р. Места. Най-привлекателни за туристите в Огняново са климатът, подходящ за балнео туризъм и прочутият минерален извор – Мирото. Лечебните свойства на минералната вода тук са познати още от римско време. Минералните бани в с. Огняново са съставени от цели 24 термоминерални извора , а температурата на водата е около 40 градуса.
В последните години дестинацията става все по-популярен избор за СПА почивка, а изборът от места за настаняване се увеличава. Голямо преимущество на тази СПА дестинация е разнообразието от хотели в широк ценови диапазон от 29 лв. до 68 лв. с включени закуска или закуска и вечеря. Голяма част от хотелите в Огняново са вече утвърдили името си – хотел Бохема, СПА Оазис, Делта и др., а новооткритите хотели като Парадайс – Огняново и Валентина Касъл предлагат луксозно настаняване, нов СПА център, разкошни ресторанти и басейни с минерална вода.
Истинският смисъл на СПА е обединяване на здравословните процедури с релаксиращите, което води до по-крепко здраве и красота. Самото значение на думата се счита, че буквално означава „здраве чрез водата“ – затова, когато обмисляте своята СПА почивка, изберете хотел с минерална вода, предлагащ разнообразие от процедури, които ще повлияят благотворно на организма и ще подсилят имунитета ви. Неслучайно във всички сезони СПА туризмът е водещ сегмет на нашия туристически пазар.
По своя състав минералната вода на огняновските извори има силно алкална реакция, тя е слабо минерализирана и с повишено съдържание на калций. Определя се като хипертермална, което означава, че има висока температура, а това я прави изключително подходяща за балнео лечение на редица заболявания. Консумацията ѝ пък повлиява добре урологични и стомашно-чревни заболявания, както и заболявания на опорно-двигателния апарат (заздравява костите). Поради това туризмът в този район е насочен именно към СПА и балнеолечение, а хотелите се стараят да задоволят и най-изискания вкус. Така с. Огняново се превръща във все по-добра и достъпна алтернатива на Велинград. Нещо повече – разнообразието от спортни дейности и занимания, които регионът предлага, няма да ви оставят да скучаете. И не забравяйте: специалистите съветват – за да се преборите със зъбния кариес, пийте огняновска вода!