Подарете си незабравима спа-ваканция в село Чифлика

Подарете си незабравима спа-ваканция в село Чифлика

Може би звучи клиширано и доста изтъркано, но България е една много красива страна, която на толкова малка площ има толкова много природни забележителности. Страната ни може да се похвали с доста курорти, които са на изключително високо ниво и именно заради това, туризмът в България е целогодишен.

За никой не е тайна, че през зимата най-атрактивното място за отдих са планините, а пък троянският балкан е място, което заслужава специално внимание. Като цяло това е доста обширен район, така ще тук ще обърнем специално внимание на малкото кокетно селце Чифлика. Това красиво село се намира по поречието на река Бели Осъм и е едва на 750 метра надморска височина. Селото обаче е изключително живописно и богато на минерални извори, което го нарежда на едно от първите места по атрактивности и посещаемост.

В Чифлика зимата е много мека, така че няма нужда да се обличате дебело или да пълните големите куфари с излишни дрехи. Цялото село е обградено от многовековни гори, като има и много поляни и пасища. Ако сте любители на природните забележителности, то там има какво да видите. В Чифлика се намират скалните феномени „Ушите“, Камачарската река, „Централен Балкан“, „Козя стена“ с популярният цъфтящ еделвайс и още много други. Хората, които за първи път отиват в това село винаги остават изумени от природата, която като че ли е приказна. Минерланите извори пък са много атрактивни са всички туристи, като най-често тяхната температура е около 50 градуса по Целзий и затова са подходящи дори за зимата.

В Чифлика има множество модерни хотели и спа комплекси, но ако те не са по вкуса ви, няма от какво да се притеснявате. Само на няколко километра от селото се намират малки, но много комфортни къщи за гости, които ще ви предложат всичко необходимо и то на много достъпни цени. Разбира се, колкото и хвалби да се пишат по адрес на селото, то нищо пак не може да се опише цялата красота, но пък със сигурност няма да съжалявате ако отделите няколко дена и се отдадете на една заслужена почивка в Чифлика.

 

пътеката от Беклемето до хижа Козя стена
пътеката от Беклемето до хижа Козя стена